Sander’s “Palazzo” @TALKIES MAN

Landschaps- en tuinarchitect Jan David Zocher kreeg in 1827 van de gemeente Utrecht de opdracht om aan de stadsbuitengracht een plan te ontwikkelen. Als resultaat hiervan een vijfhonderd meter lange rij van historische stadspanden, waaronder dit herenhuis uit 1840 langs de van Asch van Wijckskade.

Na bijna twee eeuwen kwam het in creatieve handen van interior designer en Cocoon Living founder Sander van Eyck, die er nu inmiddels al enkele jaren woont.

Een verbouwing en renovatie bracht het pand weer allure, maar in een meer hedendaagse vorm en setting; een combinatie van modern design en vintage met namen als Carlo Scarpa, Harry Bertoia en Serge Mouille alsmede
eigen ontwerpen van deze Utrechtse interior designer, die zijn interior-design office in Cocoon House in Amsterdam heeft. Hij wist het Utrechtse pand en zeker ook het interieur een internationale sfeer mee te geven, maar in zekere zin ook héél eigenzinnig Nederlands in detail.

Ik wil altijd het beste uit mijzelf en mijn opdracht halen. Voor deze ruimte, mijn eigen woonplek, is dat niet anders geweest.’

Open de link voor de complete “thuis bij Sander van Eyck” reportage in TALKIES MAN.