Sandra Keja Planken

Alle stukken zijn unieke en one of a kind stukken, omdat ik altijd werk met de rest of recycle materialen die voor handen zijn aan garen, vlassen, glas en scherven. Op bestelling een close look a like gemaakt worden. Ze zullen dus altijd enigszins verschillen. Levertijd 6-8 weken.

Bio

Sandra Keja-Planken is een multidisciplinair ontwerper en kunstenaar. Veelal resulteert haar creatie in antropomorfe collectible kunst voorwerpen. De werken van Keja-Planken laten je zoeken naar de verbinding tussen mens, natuur en hun gedrag. Met haar fascinatie voor de natuur werkt ze op een positieve manier met rest, recycle- en natuurlijke materialen welke voor handen zijn. Haar betoverende objecten variëren van glas & textiel kunst tot unieke weef wandtapijten en getufte objecten.

Ze doen vaak denken aan morphende natuurvormen. Zoals een soort landschap of koraal dat groeit op de bodem van de zee. De verzamelobjecten geven het menselijk en natuurlijk hart weer waar Keja Planken creëert in een flow waarbij ze het geluid van mens en natuur laat samen komen tot “Nature’s visual sound”.

De werken lijken dan ook te veranderen of anderszins in beweging te zijn hoe langer je er naar kijkt. En showen Sandra haar fascinatie met de Umwelt die wij als mens maar nauwelijks waarnemen. Sandra creëert in haar eigen studio en in het Glas en Textiel Museum.

Objecten extra techniek uitleg

Alle wand weef kunstwerken werken kunnen op een wand maar ook aan het plafond.

Het tuft werk kan op wand en vloer.

Alle textiele werken zijn met gerecycled en restgaren zoals vlassen, rassen, wolkat (gerecyclede katoenen t-shirts waar nieuw garen van is gemaakt), Gerecyclede petflessen, chenille, satijn, elastics e.a. gemaakt door Sandra in het Textiel lab via het Nederlands Textiel Musuem. Ze mag daar experimenteren op 18e eeuwse en nieuwe machines en combineert handwerk en machinewerkman dan ook naadloos. De werken zijn gemaakt met 30 lagen vloeiende garen welke als een schildering door, met en over elkaar heen zijn verweven tot een nieuwe natuurlijke compositie. Voor de oplettende kijkers, Sandra verwerkt het verhaal van de menselijke en natuurlijke balans door altijd kleine mini ogen te verstoppen in haar natuurlijk ogende wand kunstwerken.

Alle glas objecten maak Sandra in het Nationaal Glas Museum in Leerdam samen met de meester glasblazer Gert Bullee. Ze verzamelt resten, scherven, poeders en staven vanuit het glasmuseum en verwerkt deze tot een nieuwe vloeiende natuurlijke vorm.